10 asiaa hyvä tietää ennen kiertoilmakypsentimen käyttämistä

airfryer før bruk

Ennen kuin käytät kiertoilmakypsentimiä, sinun on tiedettävä muutama seikka. Ensinnäkin kannattaa tutustua laitteeseen. Saat selville, mitä ohjelmia voidaan käyttää eri ainesosille. Tarjolla on lukemattomia herkullisia reseptejä niille, jotka haluavat kokata kätevällä kiertoilmakypsentimellä.

1.Lue käyttöohje ennen käyttöä

Ennen kiertoilmakypsentimen käyttöä on tärkeä lukea käyttöohje, joka usein toimitetaan ostamasi kiertoilmakypsentimen mukana. Käyttöohjeessa on tietoa yleisistä asioista, jotka on otettava huomioon ennen käyttöä. Jokaisessa kiertoilmakypsentimessä on eri toiminnot ja ominaisuudet, joista sinun tulee tietää.

Lue käyttöohjeestamme kattava opas siitä, mitä sinun täytyy tehdä ennen kiertoilmakypsentimen käyttöä. Löydät myös neuvoja eri ohjelmista ja yleisistä ominaisuuksista

Airfryer lys grå dual blaze
cosori airfryer 3 farger

2. Kiertoilmakypsentimen käyttö

Kiertoilmakypsentimistä on tullut yhä suositumpia viime vuosina. Tämä on pieni ilmauuni, joka tarjoaa erinomaiset paistotulokset. Kun käytät kiertoilmakypsennintä, asetat ainesosat koriin. Joissakin kiertoilmakypsentimissä on kaksi koria. Kun ainekset on asetettu koriin, valitse sopiva ohjelma ja aloita kypsentäminen.

Cosori Premium -kiertoilmakypsentimessä on kaksi koria, jotka voidaan helposti pestä tiskialtaassa tai astianpesukoneessa.

3. Valitse oikea ohjelma kiertoilmakypsentimessäsi

Jokaisella mallilla on omat ominaisuutensa. Siksi sinun tulee selvittää, mitä ominaisuuksia valitsemassasi kiertoilmakypsentimessä on. Nämä tiedot löytyvät käyttöohjeesta. Yleensä voit valita useasta esiasetuksesta. Voit asettaa asetukset painikkeilla ja näytön kosketustoiminnoilla tai sovelluksella, jota voit käyttää yhdessä Cosori Smart -kiertoilmakypsentimen kanssa.

Voit valita ohjelman valmistettavan ruoan mukaan. Tämä perustuu aineksiin, kuten kana, liha, pekoni, ranskalaiset, kalaruoka ja pakasteruoka. Suunnittele kypsentäminen kiertoilmakypsentimen tilavuuden mukaan.

4. Manuaalisten ohjelmien käyttäminen

Useimmissa kiertoilmakypsentimissä voit säätää aikaa ja lämpötilaa manuaalisesti. Näin voit helposti säätää kypsennysmenetelmää valmistamaasi ruokaan sopivaksi.

Eri ainekset vaativat eri lämpötiloja ja kypsennysaikoja. Valitse siis ainesosiisi parhaiten sopiva asetus. Kiertoilmakypsennin, jossa on esilämmitystoiminto, joka lämmittää kypsentimen ennen käyttöä ja asetus, joka pitää ruoan lämpimänä kypsennyksen jälkeen, on järkevä vaihtoehto.

5. Etsi herkullinen resepti

Yleensä uuden kiertoilmakypsentimen mukana tulee keittokirja. Näin saat käyttöösi lukemattomia herkullisia reseptejä, joita kiertoilmakypsentimessäsi voidaan valmistaa, mikä tekee haluamasi ruoan valmistamisesta helppoa. Esiasetukset myös helpottavat ruoan valmistamista oikealla tavalla.

Voit valmistaa kokonaisia aterioita pelkällä kiertoilmakypsentimellä. Tämä on terveellisempi versio klassisesta uppokeittimestä. Käytät vähemmän öljyä kuin paistaessasi ja uppopaistaessasi. Ihanteellisesti kiertoilmakypsennintä käytettäessä käytät enintään kaksi ruokalusikallista öljyä.

oppskrifter cosori airfryer

6. Kokeile klassisia ranskalaisia

Ranskalaiset ovat klassikko, joita voidaan paistaa missä tahansa kiertoilmakypsentimessä. Tämä vaatii normaalisti paljon öljyä. Uppopaistaessa ranskalaisia öljy antaa niille rapean koostumuksen, jota monet ihmiset haluavat. Kiertoilmakypsennin sen sijaan käyttää vain kuumaa ilmaa ja saa aikaan saman rapean tuloksen. Suosittelemme käyttämään pientä öljymäärää erinomaisten tulosten saamiseksi.

Aseta raa’at ainesosat suoraan koriin ja valitse sitten Ranskalaiset-ohjelma. Ranskalaiset maistuvat lähes samalta kuin uppopaistetut, mutta ruoka valmistetaan jopa 90 % vähemmällä rasvamäärällä.

7. Kiertoilmakypsentimen yksi tai kaksi paistokoria

Voit valita mallin, jossa on joko yksi tai kaksi koria. Jos valitset kiertoilmakypsentimen kahdella korilla, voit valmistaa useita aterioita kerralla. Useimmissa malleissa avaat korin ja asetat raa’at ainekset sisään. Tämän jälkeen valitset esiasetuksen. Voit myös valita manuaalisen asetuksen halutessasi.

Joissakin malleissa on myös rasvasäiliö kiinnitetty koriin. Voit myös valita malleja erilaisilla pohjilla. Lue siis käyttöohje aina varmistaaksesi, että käytät sitä oikein.

airfryre kurver

8. Öljyn käyttäminen ruoanlaiton aikana

Kiertoilmakypsennintä käytettäessä et yleensä tarvitse paljon öljyä. Siksi ruoka on terveellisempää kuin uppokeitintä käytettäessä. Sinun ei tarvitse käyttää öljyä kypsentäessäsi kiertoilmakypsentimessä. Jotkut öljysuihkeet voivat kuitenkin antaa ruoalle rapeamman koostumuksen.

Jotkut mallit on suunniteltu vähentämään ruoan rasvamäärää. Useimmat ruoat sisältävät luonnollista rasvaa. Kiertoilmakypsennin auttaa tätä rasvaa pysymästä raaoissa aineksissa. Täten syöt terveellisemmin kuin jos valmistaisit ruokaa paistamalla tai uppopaistamalla.

9. Kiertoilmakypsentimen huolto

Ennen kuin käytät uutta kiertoilmakypsennintäsi, lue käyttöohje. Tämä sisältää tärkeää tietoa sen huollosta. Ennen ensimmäistä käyttökertaa on tärkeää varmistaa, että sinulla on kaikki osat. Eri osat asetetaan sitten kiertoilmakypsentimeesi. On tärkeää varmistaa, että ne ovat jäähtyneet ennen puhdistusta.

Irrota sitten eri osat toisistaan puhdistusta varten. Laite tulee puhdistaa käytön jälkeen. Tarkista, voidaanko osat pestä astianpesukoneessa. Osat voidaan myös pestä käsin. Pyyhi laite jokaisen käyttökerran jälkeen. Voit myös puhdistaa lämmityselementit käyttöohjeen ohjeiden mukaisesti.

airfryer sunn mat

10. Leivinpaperi ja folio

Monet ihmiset miettivät, voiko kiertoilmakypsentimessä käyttää leivinpaperia ja foliota. Vastaus on kyllä, ja joskus näitä tuotteita voidaan hyödyntää tarpeettomat puhdistamisen välttämiseksi. Varo, että leivinpaperi ei leiju ylös lämmityselementtiin, koska se voi syttyä palamaan.

Aseta folio tai leivinpaperi koriin ja aseta ruoka paperin päälle. Laita kori sisään ja kypsennä. Kun ruoka on valmis, vedä kori ulos ja heitä leivinpaperi tai folio pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *