MÄÄRÄ
8-10
Annosta
VALMISTUSAIKA
1,5
Tuntia
PAISTOAIKA
12
Minuuttia
AINEKSET
KUORRUTE
- 120 g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
- 120 g tomusokeria
- 100 g suolaamatonta voita, huoneenlämpöistä
- 1/2 tl vaniljauutetta
KANELIKIERTEET
- 2,5 dl maitoa, lämmintä
- 60 g suolaamatonta voita, sulatettu
- 50 g valkoista sokeria
- 1/2 paketti aktiivista kuivahiivaa
- 300 g vehnäjauhoa, lisää tomuttamiseen
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 60 g suolaamatonta voita, pehmitetty
- 100 g fariinisokeria
- 2 1/2 tl kanelia
OHJE
1. SEKOITA kaikki kuorruteainekset, kunnes seoksessa ei ole paakkuja. Laita syrjään.
2. SEKOITA lämmin maito, sulatettu voi, valkoinen sokeri ja aktiivinen kuivahiiva suuressa kulhossa ja anna turvota minuutin ajan.
3. SEKOITA vehnäjauhot hyvin, peitä pyyhkeellä tunnin ajan ja aseta lämpimään paikkaan.
4. SEKOITA jäljelle jäänyt jauho, leivinjauhe ja suola.
5. VAIVAA taikinaa jauhotetulla alustalla ja kauli 6 mm:n paksuiseksi.
6. LEVITÄ pehmitettyä voita taikinaan ja ripottele päälle fariinisokeria ja kanelia.
7. KÄÄRI kanelirullat tiukasti pitkältä sivulta alkaen, kunnes olet muodostanut pitkän taikinan.
8. LEIKKAA taikina 2-3 cm:n palasiksi, aseta voidellulle uunipellille ja peitä pyyhkeellä 30 minuuttia.
9. VALITSE Esilämmitä Cosori-kiertoilmakypsentimessä, säädä 165 °C:seen ja paina Aloita/Keskeytä.
10. ASETA kanelirullat leivinpaperille ja esilämmitettyyn kiertoilmakypsentimeen.
11. PAISTA kanelirullia 165 °C:ssa 12 minuuttia.
12. LEVITÄ tuorejuustokuorrute päälle paistumisen valmistuttua.