Mansikkakerma skonssit

Scones med jordbær airfryer
RatingDifficultyIntermediate

AINEKSET

  • 270 g vehnäjauhoja
  • 50 g sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/8 tl suolaa
  • 6 rkl voita, kylmänä & paloiteltuna
  • 100 g tuoreita mansikoita, pilkottu
  • 1,2 dl kuohukermaa
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 1 tl vettä

AINEKSET

  • 270 g vehnäjauhoja
  • 50 g sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/8 tl suolaa
  • 6 rkl voita, kylmänä & paloiteltuna
  • 100 g tuoreita mansikoita, pilkottu
  • 1,2 dl kuohukermaa
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 1 tl vettä

                    OHJE

1. SIIVILÖI jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola suuressa kulhossa.

2. PILKO voi jauhoihin taikinasekoittimella tai käsin, kunnes seos muistuttaa karkeita muruja.

3. SEKOITA mansikat jauhoihin. Laita syrjään.

4. VATKAA kuohukerma, 1 kananmuna ja vaniljauute erillisessä kulhossa.

5. KÄÄNNÄ kermaseos jauhoihin, kunnes se on sekoittunut ja kauli 38 mm:n paksuiseksi taikinaksi.

6. KÄYTÄ pyöreää pikkuleipämuottia muotoilemaan skonssit.

7. SIVELE skonssit kananmunasta ja vedestä valmistetulla seoksella. Laita syrjään.

8. VALITSE Esilämmitä Cosori-kiertoilmakypsentimessä, säädä 175 °C:seen ja paina Aloita/Keskeytä.

9. VUORAA esilämmitetyn kiertoilmakypsentimen korit leivinpaperilla.

10. ASETA skonssit leivinpaperin päälle ja paista 12 minuuttia 175 °C:ssa, kunnes ne ovat kullanruskeita.

 

Ingredients

 270 g Mel
 50 g Sukker
 2 tsp Bakepulver
  tsp Salt
 6 tbsp Smør (kaldt)
 100 g Friske jordbær (hakket)
 1,20 drops Kremfløte
 2 qts Store egg
 2 tsp Vaniljeekstrakt
 1 tsp Vann

Directions

1

SIKT sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle.

Gir 5 porsjoner

2

SKJÆR smøret i melet med en konditormikser eller hendene til blandingen ligner grove krummer.

3

BLAND jordbærene i melblandingen. Sett til side.

4

VISP sammen kremfløte, 1 egg og vaniljeekstraktet i en egen bolle.

5

BLAND kremblandingen inn i melblandingen til det er godt blandet og rull deretter deigen ut til en 4 cm tykkelse.

6

BRUK en rund kakekutter for å kutte scones.

7

PENSLE scones med en blanding laget av 1 egg og 1 ts vann. Sett til side.

8

VELG Forvarme på Cosori airfryer, juster til 180°C, og trykk start/pause.

9

LEGG bakepapir inn i matkurven til den forvarmede airfryeren.

10

PLASSER scones på toppen av bakepapiret og stek i 12 minutter ved 180°C, til gyllenbrun farge.

Mansikkakerma skonssit
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *