MÄÄRÄ
6
Annosta
VALMISTUSAIKA
10
Minuuttia
PAISTOAIKA
12
Minuuttia
AINEKSET
- 270 g vehnäjauhoja
- 50 g sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1/8 tl suolaa
- 6 rkl voita, kylmänä & paloiteltuna
- 100 g tuoreita mansikoita, pilkottu
- 1,2 dl kuohukermaa
- 2 isoa kananmunaa
- 2 tl vaniljauutetta
- 1 tl vettä
OHJE
1. SIIVILÖI jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola suuressa kulhossa.
2. PILKO voi jauhoihin taikinasekoittimella tai käsin, kunnes seos muistuttaa karkeita muruja.
3. SEKOITA mansikat jauhoihin. Laita syrjään.
4. VATKAA kuohukerma, 1 kananmuna ja vaniljauute erillisessä kulhossa.
5. KÄÄNNÄ kermaseos jauhoihin, kunnes se on sekoittunut ja kauli 38 mm:n paksuiseksi taikinaksi.
6. KÄYTÄ pyöreää pikkuleipämuottia muotoilemaan skonssit.
7. SIVELE skonssit kananmunasta ja vedestä valmistetulla seoksella. Laita syrjään.
8. VALITSE Esilämmitä Cosori-kiertoilmakypsentimessä, säädä 175 °C:seen ja paina Aloita/Keskeytä.
9. VUORAA esilämmitetyn kiertoilmakypsentimen korit leivinpaperilla.
10. ASETA skonssit leivinpaperin päälle ja paista 12 minuuttia 175 °C:ssa, kunnes ne ovat kullanruskeita.
Ingredients
Directions
SIKT sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle.
Gir 5 porsjoner
SKJÆR smøret i melet med en konditormikser eller hendene til blandingen ligner grove krummer.
BLAND jordbærene i melblandingen. Sett til side.
VISP sammen kremfløte, 1 egg og vaniljeekstraktet i en egen bolle.
BLAND kremblandingen inn i melblandingen til det er godt blandet og rull deretter deigen ut til en 4 cm tykkelse.
BRUK en rund kakekutter for å kutte scones.
PENSLE scones med en blanding laget av 1 egg og 1 ts vann. Sett til side.
VELG Forvarme på Cosori airfryer, juster til 180°C, og trykk start/pause.
LEGG bakepapir inn i matkurven til den forvarmede airfryeren.
PLASSER scones på toppen av bakepapiret og stek i 12 minutter ved 180°C, til gyllenbrun farge.