Mikä on kiertoilmakypsennin?

cosori airfryer 3 farger

Kiertoilmakypsennin on terveellisempi vaihtoehto klassiselle uppokeittimelle. Keittiövälineellä saat saman rapean pinnan kuin paistaessa. Kiertoilmakypsennin on siis erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat valmistaa ranskalaisia ja muita paistettuja ruokia. Tätä keittiökonetta voidaan käyttää paistamiseen, kypsentämiseen ja paahtamiseen.

Kiertoilmakypsentimessä ei tarvitse käyttää öljyä. Tämä on siis paljon terveellisempi vaihtoehto paistamiselle ja paahtamiselle. Siinä on sisäänrakennettu lämmityselementti ja tuuletin ilman kierrättämiseksi. Tämä toiminto muistuttaa klassista kiertoilmauunia.

Kiertoilmakypsennin on kuitenkin tehokkaampi kuin kiertoilmauuni. Laitat ainesosat yhteen tai kahteen koriin: malleja on eri kokoisia. Useimmissa kiertoilmakypsentimissä on myös esiasetuksia. Etsi siis malli, joka tarjoaa etsimäsi toiminnot. Voit myös asettaa lämpötilan ja ajan manuaalisesti.

Voit asettaa tehon jopa 1 700 wattiin Cosori Premium- ja Cosori Smart -kiertoilmakypsentimessä. Niiden kapasiteetti on jopa 5 kg. Voit siis valmistaa ruokaa usealle ihmiselle samanaikaisesti. Useimmissa kiertoilmakypsentimissä on ajastin, joka voidaan asettaa jopa 60 minuuttiin. Niissä on myös kätevä näyttö, joka näyttää ajan, tehon, ohjelman jne.

Airfryer norge cosori test

Miten käyttää kiertoilmakypsennintä?

Useimmissa kiertoilmakypsentimissä on useita esiasetuksia. Sinun täytyy vain asettaa ainesosat yhteen tai kahteen koriin ja valita yksi esiasetuksista. Voit myös asettaa ajan ja lämpötilan itse. Siksi on järkevää etsiä resepti, joka on jo mukautettu paistamiseen kiertoilmakypsentimessä.

Ruokaa laittaessa ei tarvitse käyttää öljyä tai voita, eikä niitä tule käyttää suoraan korissa. Ruokaa paistetaan tehokkaalla ilmanlämmitystoiminnolla. Tämä toiminto tarjoaa rapean pinnan ruoalle. Tulos voi siis muistuttaa uppokeitintä.

Kiertoilmakypsentimessä voit kypsentää useita erilaisia yksinkertaisia ruokia. Voit paistaa ranskalaisia, kanaa, lihaa, kalaa ja vihanneksia. Kun ostat kiertoilmakypsentimen, yleensä saat mukana keittokirjan. Täältä löydät lukemattomia reseptejä, jotka tekevät ruoanlaitosta helpompaa. Voit päättää, haluatko käyttää öljyä.

Kun ostat kiertoilmakypsennintä, valitse käyttötarkoitukseesi sopiva malli. Suomen markkinoilla on useita malleja. Tärkeintä on, että olet tyytyväinen paistotulokseen. Jos aiot kypsentää vain ranskalaisia, et tarvitse korkeatilavuuksista mallia.

airfryer før bruk

Minkä kokoisen kiertoilmakypsentimen tarvitsen?

Päätät itse, mikä malli sopii sinulle. Tällä hetkellä markkinoilla on useita malleja. Kiertoilmakypsennin sopii niille, jotka nauttivat kokkaamisesta. Valmistamalla ruokaa kiertoilmakypsentimessä saat nopean ja terveellisen aterian. Sitä voidaan siis käyttää valmistamaan pieniä ja herkullisia ruokia. Toisaalta sitä voidaan käyttää myös suurempiin aterioihin.

Kiertoilmakypsennin ei vie paljoa tilaa keittiössä. Useat mallit ovat samankokoisia kuin tavalliset keittiölaitteet. Tarvitset siis hieman tilaa säilytykseen. Joissakin malleissa on yksi kori, kun taas toisissa on kaksi. Suosittelemme ostamaan kiertoilmakypsentimen, jossa on hyvä tilavuus, jotta sinun ei tarvitse valmistaa ruokaa useissa erissä.

Kiertoilmakypsennin ei yleensä aiheuta liikaa melua. Tämä on kuitenkin ominaisuus, joka voi vaihdella. Saat myös lisävarusteita, kuten leivinastia, leivinkori ja pizzavuoka. Tämä lisälaite tekee ruoanlaitosta hauskempaa. On myös tärkeää, että kiertoilmakypsennin on käyttäjäystävällinen käyttäjälle.

airfryre kurver

Mikä on paras kiertoilmakypsennin?

On suositeltavaa lukea viimeisimpiä kiertoilmakypsentimen arvosteluja ennen mallin valitsemista. Se, mikä malli sopii sinulle parhaiten, riippuu siitä, kuinka paljon ruokaa yleensä valmistat kerralla. Laite on käytännöllinen laittaa keittiön pöydälle. Sen ei pitäisi viedä enemmän tilaa kuin tavallinen keittiökone.

Kiertoilmakypsentimen käyttäjäystävällisyys on tärkeää. Se on helppo määrittää riippuen siitä, mitä ruokaa valmistat. Useimmissa kiertoilmakypsentimissä on näyttö, jonka avulla voit asettaa lämpötilan ja ajan. Useissa malleissa on myös kosketusnäyttö. Tämä tekee kiertoilmakypsentimestä tyylikkään lisän keittiöön.

Harkitse myös, miten helppoa korien käyttäminen on. Tietysti kaksi koria on vielä parempi, koska näin voit valmistaa useita ruokia kerralla. Useimmissa malleissa on kiertävä kuumailmatoiminto. Tämä toiminto valmistaa ruokaa kuin uuni.

On myös yleistä, että kiertoilmakypsentimessä on automaattinen pyöritysominaisuus. Tämä ominaisuus helpottaa ruoan valmistusta ja johtaa tasaiseen lopputulokseen. Jos sinulla ei ole tällä ominaisuudella varustettua kiertoilmakypsennintä, sinun täytyy sekoittaa ruokaa itse. Sen täytyy olla myös helppo huoltaa ja puhdistaa käytön jälkeen.

rød airfryer cosori

Päätelmä

Lue ajantasainen kiertoilmakypsennintesti ennen kuin valitset mallin. Tällaisissa testeissä saat nopeasti tietoa eri mallien ominaisuuksista. Kiertoilmakypsentimen käyttäjäystävällisyys on tärkeää. Ruoan valmistamisen tulee olla helppoa jokapäiväisessä elämässäsi. Sen täytyy olla myös riittävän suuri, jotta se pystyy valmistamaan riittävästi ruokaa kerralla.

Ota huomioon myös ominaisuudet, kuten kosketusnäyttö, esiasetukset ja kääntötoiminto. Kiertoilmakypsennin ei tarvitse paljon öljyä, joten voit elää terveellisempää elämäntapaa hetkessä. Toisaalta ruoka maistuu aivan yhtä hyvältä kuin tavallisessa uppokeittimessä kypsennettynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *