Päärynäpiirakka saksanpähkinöillä

pæreterte airfryer oppskrifter
RatingDifficultyIntermediate

TAIKINA 

  • 100 g vehnäjauhoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • 80 g suolaamatonta voita, kylmä, leikkaa 1 cm paloiksi
  • 2 rkl vettä, jääkylmää
  • 1 kananmuna, vatkattu
  • 1 rkl ruskeaa sokeria 
  • Ruoanlaittosuihketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 ½ tl vettä
  • Paahdettuja saksanpähkinöitä, hienonnettu, koristeluun

TÄYTE

  • 1 suuri päärynä, kuorittu, leikattu neljäsosaan & viipaloitu ohueksi
  • 1 1/2 tl maissi-tärkkelystä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1/4 tl jauhettua kanelia
  • Ripaus suolaa

TAIKINA 

  • 100 g vehnäjauhoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl hienoa sokeria
  • 80 g suolaamatonta voita, kylmä, leikkaa 1 cm paloiksi
  • 2 rkl vettä, jääkylmää
  • 1 kananmuna, vatkattu
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • Ruoanlaittosuihketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 ½ tl vettä
  • Paahdettuja saksanpähkinöitä, hienonnettu, koristeluun

TÄYTE

  • 1 suuri päärynä, kuorittu, leikattu neljäsosaan & viipaloitu ohueksi
  • 1 1/2 tl maissi-tärkkelystä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1/4 tl jauhettua kanelia
  • Ripaus suolaa

OHJE

1. SEKOITA 90 g jauhoa, suola ja hieno sokeri suuressa kulhossa hyvin.

2. PILKO voi seokseen taikinasekoittimella tai monitoimikoneella, kunnes seos muistuttaa karkeita muruja.

3. LISÄÄ kylmä vesi ja sekoita hyvin.

4. MUODOSTA taikina kulhossa, peitä muovikelmulla ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.

5. SEKOITA täyteainekset kulhossa hyvin. 

6. KAULI jäähdytetty taikina 20 cm:n halkaisijaan.

7. LISÄÄ 1/2 rkl jauhoa leivoksen päälle, jättäen 4 cm ilman jauhoja.

8. ASETA päärynäviipaleet limittäin taikinan jauhotetulle alueelle. Lusikoi jäljelle jäänyt päärynämehu viipaleiden päälle. Taita reunat täytteen päälle.

9. VOITELE reunat vatkatulla kananmunalla ja ripottele piirakan päälle fariinisokeria.

10. VALITSE Esilämmitä Cosori-kiertoilmakypsentimessä, säädä 160 °C:seen ja paina Aloita/Keskeytä.

11. SUIHKUTA esilämmitetty kiertoilmakypsennin ruoanlaittosuihkeella ja aseta piirakka airfryeriin.

12. VALITSE Leipä, säädä aika 45 minuuttiin ja paina Aloita/Keskeytä.

13. SEKOITA hunaja ja vesi ja voitele piirakka paiston valmistuttua.

14. KORISTELE paahdetuilla hienonnetuilla saksanpähkinöillä.

 

Ingredients

Directions

Päärynäpiirakka saksanpähkinöillä
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *